Mesélő utcák Híres-neves Debreceniek Hej Debrecen Titkok kulcsa Elérhetőség Pályázó Évszakoló Körbenéző Ünneplő Ki a Lúdas?

Üdvözlök mindenkit!

   Lúdas Matyi a becsületes nevem, bizonyára hallottál már rólam egyet s mást. Országos ismertségemet Fazekas Mihálynak, a debreceni születésű poétának köszönhetem, aki lejegyezte híres esetem Döbrögivel. A történtek után hű társammal, Galibával, sok külhoni országot bejártam, sok vidéken megfordultam, de Debrecennél érdekesebb, titokzatosabb helyet sehol sem találtam. Tele van ez a város rejtélyekkel, izgalmas helyekkel, titokzatos esetekkel, nem mindennapi emberekkel. Úgyhogy visszahúzott a szívem, s most itt vagyok, hogy próbára tegyelek.

   És én?!

Na persze! Engem megint elfelejtettek bemutatni! Galiba vagyok, Matyi híres-neves libája. Én leszek a segítőd a játékban. Minden hónapban egy kalandra, egy debreceni rejtély megoldására hívlak.

   Ha van kedved, tarts Galibával, s nyomozz! Előtted a lehetőség, hogy lerántsd a leplet a titkokról. Ismerd meg játszva Debrecent, derítsd ki mi az igazság! Hogyan eredhetsz a titkok nyomába? Nyisd ki jól a szemed, törd a fejed, nyomozz és kutass kitartóan a város könyvtáraiban és a játék honlapján, s előbb vagy utóbb rájössz a megoldásra. Gyűjtsd hónapról hónapra a kalandokért járó jutalom pénzt: a debreceni lúdast! A pályázatokon és a Város Napja játékon további lúdasokat is szerezhetsz. A legtöbb lúdast begyűjtők a kalandok végén megkapják a játék

NAGY ARANYLÚD-DÍJÁT.
   Na végre! Engem is megemlítenek! Tudsz titkot tartani? Lesz itt még sok meglepetés is, de erről nem beszélhetek többet, vagyis nem gágoghatok, mert Matyi megtiltotta.


   A játéklapot keresd a Debreceni Városi Könyvtár fiókkönyvtáraiban illetve itt, a játék honlapján! Ha pedig tudod a válaszokat, megfejtésed add le a könyvtárosnak vagy küldd el e-mailben az edit@dbvk.hu címre.

Ötödik kaland - Galiba a Piac utcán

Beküldési határidő:
2008. április 30.

Negyedik kaland - Galiba a Piac utcán

Beküldési határidő:
2008. március 11.

Harmadik kaland - Galiba a Piac utcán

Beküldési határidő:
2008. február 8.

Második kaland - Galiba a Piac utcán

Beküldési határidő:
2007. december 3.

Első kaland - Galiba a Piac utcán

Beküldési határidő:
2007. október 25.

EREDMÉNYEK