Hírek, információk Rendezvények Támogatóink Galéria Archívum Kapcsolat

Hírek, információk - Aktuális

Az Internet sötét oldala

2007.03.23. 10:50
Korpás István a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtárának informatikusa Az Internet sötét oldala címmel tartott előadásán az Internet használatakor felmerülő veszélyekre hívta fel a figyelmet az elsősorban fiatalokból álló közönségnek.

A felmerült problémák közül a kalózkodásokkal és a szerzői jogokkal történő visszaélésekről hallhattunk, majd az e-mailek útján terjedő vírustámadások okozta károkról kaptunk átfogó képet - ekkor stílusosan automatikusan elindult a bemutató számítógépre telepített víruskereső frissítése.

Szóba került a nem is olyan rég óta nagy vihart kavart banki "adatlopások-adathalász" tartalmú weboldalak megjelenése, és az ezek ellen való védekezés. A lassan a csapból is folyó különböző hacker tevékenységekről, technikákról is hallhattunk és persze nem utolsósorban a töménytelen számban érkező kéretlen levelek elszaporodásáról, és az ezek ellen történő védekezési formákról is beszélt az előadó.

Korpás István a prezentáció bemutatását követően a Linux operációs rendszer használatára ösztönözte a hallgatóságot, majd néhányan komoly technikai kérdéseket is feltettek a precízen felkészült informatikusnak.

A rendezvényen készült képek.

vissza
© Debreceni Városi Könyvtár - Internet Fiesta 2007. 4024 Debrecen, Piac u. 68. Telefon: 52/502-430 Fax: 52/537-609