Hírek, információk Rendezvények Támogatóink Galéria Archívum Kapcsolat

Hírek, információk - Aktuális

Az Internet sötét oldala

2007.03.21. 11:13
Fazekas Ildikó a Bethlen Gábor Közgazdasági Szakközépiskola és Szakiskola informatika tanára a szép számmal összegyűlt felső tagozatosoknak és középiskolásoknak tartott bemutató foglalkozásán a gyerekeket fenyegető Internetes veszélyekre hívta fel a figyelmet.

Előadásának egyik kiemelendő gondolata, hogy ne higgyünk el minden információt, ami a weben van, hanem járjunk utána. Felmerült, hogy a csetelés során előfordulhat olyan ember is a beszélgetők között, aki nem a valós életkorával jelentkezik be, hanem félrevezetheti a beszélgetőpartnerét, ezáltal információkhoz, adatokhoz juthat, amely visszaélésekre adhat okot.

Szóba került, hogy a fiatalokat nagyon vonzzák az Internet különböző szolgáltatásai, legyen szó játékokról, társkeresésről, csevegésről, és egyfajta függőség alakulhat ki. Nagyon jó volt hallani az informatikus kolléganő szájából is, hogy bizony az Internet világán kívül is ott vannak a barátok a valós életből és nemcsak a gép szükséges ahhoz, hogy kapcsolatot tartsunk velük, hanem ott a természet is.

A rendezvényen készült képek.

vissza
© Debreceni Városi Könyvtár - Internet Fiesta 2007. 4024 Debrecen, Piac u. 68. Telefon: 52/502-430 Fax: 52/537-609