Hírek, információk Rendezvények Támogatóink Galéria Archívum Kapcsolat

Hírek, információk - Aktuális

Szakmai délelőtt könyvtárosoknak

2007.03.19. 14:36
A Központi Olvasótermünk adott otthont a ma délelőtti szakmai programnak, melyre az Országos Széchényi Könyvtár munkatársait hívtuk vendégül.

A megnyitón Farkasné Gellért Erzsébet igazgatónő tette fel a kérdést Vörösmarty után szabadon:

"Ment-e az Internet által a világ előbb?"

Ezután az OSZK munkatársai tartottak előadásokat. Először Renkecz Anita a Magyar Elektronikus Könyvtár munkatársa a retrospektív folyóirat digitalizálásról tartott egy rendkívül érdekes beszámolót, valamint bemutatta a készülő "Magyar Sajtómúzeumot".

Második előadóként Sudár Annamária a MEK tartalomfejlesztéssel foglalkozó munkatársa ismertette a Neumann-Házban hamarosan megszűnő és a MEK felületére "átköltöző" szolgáltatásokat. Kiemelten hangsúlyt kapott a Jeles napok projekt, amelynek tartalomfejlesztése a mai napig folyamatos.
Az előadás anyaga letölthető: Sudár Annamária Debrecen.pps 9.2MB

A délelőtt második részében a Lázár Ervin Virtuális Kiállítást mutatta be Mann Jolán a MEK tartalomfejlesztő munkatársa. Megismerhettük a virtuális killáítás előkészületeit, és az elkészült honlap jövőbeli terveit is.
Az előadás anyaga letölthető: Mann Jolán.pps 3.4MB kepgaleria3.avi 2.2MB

Végül, de nem utolsó sorban Lente Tamás a Debreceni Városi Könyvtár informatikusa a Web2.0 gyakorlati alkalmazásáról tartott előadást. Megismerhettük a Google irodai alkalmazásait, naptárkezelő szolgáltatását, és betekintést nyerhettünk a különböző közösségi oldalakba is.
Az előadás anyaga letölthető: lente-dbvk-web2-eloadas.pps 0,9MB

A rendezvényen készült képek.

vissza
© Debreceni Városi Könyvtár - Internet Fiesta 2007. 4024 Debrecen, Piac u. 68. Telefon: 52/502-430 Fax: 52/537-609