Kedves Látogatóink!

Debrecenben járva napi munkánk, ügyeink intézése során gyakran elsietünk egy-egy szép műalkotás, szobor, épületdísz mellett, aminek talán csak hiányát vennénk észre. Az, hogy ott van, már természetes. Adatbázisunk közzétételével szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy városunkat jobban megismerjék az itt lakók, az ide látogatók és azok is, akik csak egy virtuális sétát szeretnének tenni Debrecenben.

Internetes szoborparkunkban a város közterületein található szobrok, az épületeken látható plasztikák, domborművek adatait gyűjtöttük össze. Fő célunk a lelőhely felkutatása volt, de bemutatjuk a műalkotások legfontosabb adatait (alkotó neve, átadás éve, műalkotás anyaga, technikája, stb.) is. Az adatbázisban különböző szempontok szerint kereshetünk, s a szöveges információk mellett fotókkal tesszük szemléletesebbé a városnézést.

Adataink feltöltés alatt vannak, s aki gyakran ellátogat weblapunkra, mindig talál majd újabb és újabb képeket, információkat.

A városi könyvtár által működtetett Virtuális Szoborpark az Őrváros Debrecen Szerepe Magyarország XX. Századi Történelmében Közalapítvány támogatásával jött létre.

Minden kedves látogatónknak kellemes sétát, böngészést kívánunk!

Adatbázis frissítve: 2024.05.30.
© Debreceni Városi Könyvtár «» 4024 Debrecen, Piac u. 68. «» (52) 502-430 «» infodbvk.hu «» Impresszum