Mesélő utcák Híres-neves Debreceniek Hej Debrecen Titkok kulcsa Elérhetőség Pályázó Évszakoló Körbenéző Ünneplő Ki a Lúdas?

Ünneplő

Hurrá születésnap! Imádom a születésnapokat!

Tudod-e, miért április 11-én van a Város Napja?

I. Lipót király 1693. április 11-én adományozott kiváltságlevelében szabad királyi városi rangra emelte Debrecent. Erre emlékezve ezen a napon ünnepeljük a VÁROS NAPJÁT. Minden évben április 11-én, Debrecen polgárainak három kategóriában adományoznak díjakat.

A városért legtöbbet tévők részesülhetnek:

Debrecen Díszpolgára,
Debrecen Város Pro Urbe,
Debrecen Város Mecénása

díjban.

Ehhez a naphoz kapcsolódik az is, hogy 2001. április 11-től visszaállították Debrecen ősi zászlaját, amelynek két szélső sávja kék, közepe sárga, benne a címerrel.

VÁROSISMERETI VETÉLKEDŐ

2008-ban ünnepeld velünk Debrecen születésnapját! Fantasztikus játékra hívunk a Város Napján!

Letölthető vetélkedő kisiskolásoknak.

Letölthető vetélkedő nagyobbaknak.

Letölthető vetélkedő felnőtteknek.

A határidőt meghosszabbítottuk!
A megfejtéseket április 30-ig várjuk.
Értékelés: 2008. május 5.

Szinező kisebbeknek

Egy felnőtt segítségével töltsétek le a színező programot, csomagoljátok ki egy külön könyvtárba és indítsátok el! A kiszínezett rajzokat elmenthetitek! Az elmentett képek egy "Szines" nevű mappába kerülnek. A legjobban sikerült rajzokat küldjétek el a varosnapja@dbvk.hu címre. A legszebbeket a weblapunkon közzétesszük. Figyelem! A "Szines" könyvtárba elmentett képek a következő mentés során felülíródnak, ha valamelyik képet szeretnéd megőrizni, színezés után nevezd át vagy mentsd át egy másik mappába. Kellemes színezést!
Letöltöm a színezőt!

Szinező nagyobbaknak

Töltsd le a kiválasztott képet, színezd ki egy színező program segítségével! Javasoljuk a Paint programot, amit a "Start" menü "Kellékek" almenüjében is megtalálhatsz. Ha ezt a programot használod, a könnyebb kezelhetőség érdekében a képernyő felbontását 1024x768 pixelre állítsd! Természetesen más általad kedvelt rajzprogramot is használhatsz. Ha jól sikerült, küldd el a varosnapja@dbvk.hu címre! A legjobbakat kiállítjuk a weboldalunkon. Nyomtatható verzió letölthető itt!
Csokonai Színház Megyeháza Nagytemplom Bólyai Templom
   
Csonkatemplom Piac u. 20