2010. a Fesztiválok éve is, a fesztiválokhoz elengedhetetlenül hozzátartozik a gasztronómia. Manapság nem telik el hét úgy, hogy városunkban, megyénkben ne lenne valahol egy ízes seregszemle. Korábban a Vendéglátó Vállalat feladata volt az ilyen jellegű rendezvények kitalálása, szervezése, lebonyolítása. Debrecennek és a megyének nagy szerencséje, hogy élt itt egy lokálpatrióta, szakmája múltját is kutató, a szó nemes értelmében vett „vendéglős”, az Aranybika szálló és a Hajdú-Bihari Vendéglátó Vállalat egykori igazgatója, Végh László. Életművét sok lelkes szakember folytatja, írásai, számtalan szak-és helytörténeti vonatkozású könyve pedig a könyvtárak állományát gazdagítja.

    Összeállításunkkal szeretnénk Végh László munkásságát, életművét felidézni, valamint felhívni az érdeklődők figyelmét a debreceni, hajdúsági gasztronómia gazdagságára. Az anyag bősége és lehetőségeink korlátozottsága miatt nem tudtunk a teljességre törekedni.

Munkánkhoz sok segítséget kaptunk egykori és még ma is aktív vendéglátósoktól, valamint a Végh család tagjaitól. Köszönetet mondunk Balogh Józsefnek és családjának, Boros Lászlónak, Elek Zoltánnénak, Gara Gyulának, özv. Kónya Sándornénak, Kóródi Sándornénak, Végh László családjának, Veres Lászlónénak, hogy lelkes gyűjtőmunkájukkal segítették a kiállítás megrendezését.

Debrecen étterem nyitása 1974-ben
Védnöki tábla átadása a Borsodi sörözőben
Hajdúsági gasztronómiáért díj átadása
Könyvdedikálás a Lucullus étteremben
Vállalati értekezlet
Vállalati tanács ülés
Szakács cukrász szövetségi ülésKerti parti Laci bácsinál
Aranybika Iskola évzáró
Eladó osztály osztálytalálkozója a Vigadóban 2000-benCikkek
Könyvek
Hajdúsági farsang
Receptek

Debreceni aprópecsenye

Debreceni göngyölt pulyka

Aranybika torta


Végh László emlékére